Theorie cursus bij
Rijschool Weverstede

Theorie cursus voor zowel de auto, als de bromfiets en motor.

Vraag een cursus aan
Vraag onze Engelse cursus aan
Theorie cursusboeken aanvragen

Theorie cursus bij
Rijschool Weverstede

Theorie cursus voor zowel de auto, als de bromfiets en motor.

Vraag een cursus aan
Vraag onze engelse cursus aan
Theorie cursusboeken aanvragen
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Theorie cursus

Wij bieden bij Rijschool Weverstede theoriecursussen aan voor auto en motor.

Theorie examen oefenen

Een auto geeft u enorme vrijheid. Of u nu een auto voor uzelf of voor uw werk nodig heeft, u moet natuurlijk wel eerst uw B-rijbewijs halen. Daarvoor gaat u twee examens afleggen: het praktijkexamen en het theorie examen. Om te oefenen voor het praktijkexamen, neemt u natuurlijk rijlessen, waarbij de rijinstructeur u nieuwe vaardigheden leert en uw fouten corrigeert.

Het theorie examen oefenen doet u het liefst zo vroeg mogelijk. Het theorie examen is niet aan een bepaald tijdstip gebonden, als u het maar vóór het praktijkexamen doet. U begrijpt dat de praktijklessen lekkerder zullen lopen als u de theorie al onder de knie hebt. Vandaar dat het verstandig is eerst het theorie-examen te doen voordat u rijlessen gaat nemen.

Offline of Online studeren?

Voor het bestuderen van de theorie vindt u in onze webwinkel theorieboeken en onlineprogramma’s (iPakketten). Maar u vindt er ook oefenexamens om uw theorie examen te oefenen. Hoe meer u oefent, des te groter wordt uw slagingskans. Met de oefenexamens kunt u niet alleen makkelijk checken hoe u scoort, maar ontdek u ook welke onderwerpen u nog niet helemaal beheerst. Als u het gevoel hebt dat u de stof goed te pakken heeft, zult u zien dat u een stuk minder gespannen bent als u voor het officiële examen opgaat. Logisch ook, dankzij de oefenexamens bent u vertrouwd met het systeem. Het zal u niet verbazen dat de meeste geslaagde kandidaten het zo goed gedaan hebben, omdat ze veel tijd hebben besteed aan het theorie examen oefenen!

Ook voor de motor?

Niet alleen een auto biedt u veel vrijheid, ook met motor bent u vrij om te gaan en staan waar u maar wilt. U hoeft er niet voor in de pedalen en beweegt u stukken sneller door weer en wind. Bij verkeersdrukte en stoplichten kunt u bijna altijd anderen passeren. Zo bent u in de bebouwde kom vaak sneller dan automobilisten. Voor uw motorrijbewijs dient u natuurlijk ook een theorie-examen te doen. Dit examen is speciaal aangepast aan verkeerssituaties die u op uw gemotoriseerde tweewieler tegen kunt komen.

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Vraag hier uw theorie examen aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!