Autisme, ADHD en ADD

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Autisme, ADHD, ADD en NLD
Maak nu de stap om een proefles te boeken.

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles

Autisme, ADHD en ADD

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Autisme, ADHD, ADD en NLD
Maak nu de stap om een proefles te boeken.

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Rijlessen en Autisme of ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger en/of mensen met AD(H)D of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat zij een rijbewijs kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgen ervoor dat zij door teveel prikkels het overzicht kwijt raken. De kans bestaat dan dat zij ondanks hun potentieel toch moeten afhaken of überhaupt niet aan rijlessen beginnen

Iedereen verdient een gelijke kans!

Bij Rijschool Weverstede verdient iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is namelijk in staat om uiteindelijk op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Met geduld en duidelijkheid kan Sebastiaan van u helpen om het zelfvertrouwen in eigen kunnen tijdens het autorijden te vergroten. Sebastiaan heeft daartoe speciale workshops gevolgd bij Spectrum Nederland. Spectrum Nederland stelt zichzelf o.a. tot doel de kennis en expertise rondom Autisme en AD(H)D zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Sebastiaan is daarbij erkend instructeur Autisme & AD(H)D.
Daarnaast heeft Sebastiaan de cursus NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in het Verkeer en Brainblocks (een leermethode) gevolgd. Dit om de communicatie en het overbrengen van de lesstof naar de leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Autorijles en Autisme

Anders leren en anders denken

Mensen met Autisme leren en denken anders dan mensen zonder Autisme. Zij zijn niet minder slim of minder waardevol dan wie dan ook. Maar door hun andere manier van informatie verwerken, is het voor hen wel eens moeilijk in onze chaotische wereld het overzicht te behouden.

Met een beetje kennis van wat Autisme nu precies is, kunnen mensen zonder Autisme een belangrijke bijdrage leveren in het leven van personen met Autisme. Zij ploeteren hun hele leven immers al onvermoeibaar om grip te krijgen op de “normale” wereld.

De meeste mensen met Autisme, AD(H)D of verwante problemen zijn echt even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend.

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Het CBR stelt echter wel extra eisen middels een keuring en rijtest om de rijgeschiktheid voorafgaand aan het praktijkexamen aan te tonen.

Rijgeschiktheid / Gezondheidsverklaring

Wilt u uw rijbewijs halen? Dan moet u theorie- en praktijkexamen doen én een gezondheidsverklaring invullen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat u gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen, voor uzelf en andere weggebruikers. Een gezondheidsverklaring vult u zelf in, want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. U vult de verklaring in op Mijn.CBR.nl en betaalt deze via Ideal.

Als u één of meer vragen op de gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoordt, dan is een onderzoek door een arts nodig. We informeren u graag wat er bij dit traject
komt kijken en hoe deze procedure loopt.
Voor Autisme en AD(H)D is altijd een medische keuring nodig. Sinds 2013 zijn de periodieke herkeuring rijbewijs voor mensen met Autisme en AD(H)D komen te vervallen. Als u eenmaal uw rijbewijs gehaald heeft, betekent het daarmee dus ook dat u uw rijbewijs kunt houden. De CBR-keuring en rijtest voor het aantonen van uw rijgeschiktheid blijft.

Klik hieronder voor meer informatie

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Boek een proefles!
Bekijk onze tarieven

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!