Chauffeur worden met baan garantie

wil je chauffeur worden wij bij Weverstede Detachering B.V. kunnen je gelijk Detacheren bij een van ons

meer informatie? bel ons

Chauffeur worden met baan garantie

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Code (95) nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C (vrachtauto) of D (bus) noodzakelijk is. De code 95 is vijf jaar geldig. Bij het rijbewijs behaalt u de basiskwalificatie en daarna dient u iedere 5 jaar nascholing te volgen.

Europese richtlijnen

Code 95 is verplicht in de Europese Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken

Hoe krijg ik de code vakbekwaamheid

Categorie D: Om de code op het rijbewijs te krijgen, moet je per 10 september 2008 je basiskwalificatie halen. Als je slaagt voor het rijexamen categorie voor D en je hebt je basiskwalificatie gehaald, dan registreert het CBR een VvG, VvR en VvV in het rijbewijsregister. Bij de afgifte van het rijbewijs zal achter de categorie D een code 95 worden vermeld. De einddatum is 5 jaar gerekend vanaf de datum van afgifte van je rijbewijs. Als je niet binnen een half jaar na registratie je rijbewijs aanvraagt, wordt de einddatum 5 jaar na de datum van registratie van de VvV. Categorie C: Om de code op het rijbewijs te krijgen, moet je per 10 september 2009 je basiskwalificatie halen. Als je slaagt voor het rijexamen categorie voor C en je hebt je basiskwalificatie gehaald, dan registreert het CBR een VvG, VvR en VvV in het rijbewijsregister. De basiskwalificatie behaal je per categorie.

Begin nu met lessen!

Beginnen

Vraag hier uw code 95 nascholing aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!