Chauffeur worden met baan garantie

wil je chauffeur worden wij bij Weverstede Detachering B.V. kunnen je gelijk Detacheren bij een van ons

Neer informatie? Bel ons!

Chauffeur worden met baan garantie

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Code (95) nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C (vrachtauto) of D (bus) noodzakelijk is. De code 95 is vijf jaar geldig. Bij het rijbewijs behaalt u de basiskwalificatie en daarna dient u iedere 5 jaar nascholing te volgen.

Europese richtlijnen

Code 95 is verplicht in de Europese Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken

Hoe krijg ik de code vakbekwaamheid

Categorie D: Om de code op het rijbewijs te krijgen, moet je per 10 september 2008 je basiskwalificatie halen. Als je slaagt voor het rijexamen categorie voor D en je hebt je basiskwalificatie gehaald, dan registreert het CBR een VvG, VvR en VvV in het rijbewijsregister. Bij de afgifte van het rijbewijs zal achter de categorie D een code 95 worden vermeld. De einddatum is 5 jaar gerekend vanaf de datum van afgifte van je rijbewijs. Als je niet binnen een half jaar na registratie je rijbewijs aanvraagt, wordt de einddatum 5 jaar na de datum van registratie van de VvV. Categorie C: Om de code op het rijbewijs te krijgen, moet je per 10 september 2009 je basiskwalificatie halen. Als je slaagt voor het rijexamen categorie voor C en je hebt je basiskwalificatie gehaald, dan registreert het CBR een VvG, VvR en VvV in het rijbewijsregister. De basiskwalificatie behaal je per categorie.

Begin nu met lessen!

Of je nu een beginnende chauffeur bent of je vaardigheden wilt aanscherpen, we staan klaar om je te helpen. Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor vrachtwagenrijlessen?

Vraag hier uw code 95 nascholing aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃