Code 95 nascholing bij Rijschool Weverstede

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan

Code 95 nascholing bij Rijschool Weverstede

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan

Code (95) nascholing

VOOR WIE IS CODE 95?

Code 95 ofwel de code op het rijbewijs waarmee een chauffeur aantoont dat hij of zijn vakbekwaam is. Deze code is een verplichte Europese richtlijn voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor C1(E), C(E) of D(E) noodzakelijk is. De geldigheidsduur van code 95 is 5 jaar.

BASISKWALIFICATIE CODE 95

Is het C(E)/D(E)-rijbewijs na 9 september 2009 gehaald en staat er nog geen code 95 op het rijbewijs? Dan is het van belang eerst een basiskwalificatie te halen om als beroepschauffeur werkzaam te zijn. Hiervoor is het van belang dat de volgende onderdelen nog behaald worden:

• Theorie – Module 2 en Module 3

• Praktijk – Praktische Toets en Toets besloten Terrein

NASCHOLING

Wanneer de basiskwalificatie in het bezit is, zal een chauffeur te maken krijgen met de verplichte nascholingsuren. Elke 5 jaar zal er 35 uur scholing gevolgd moeten worden.

Voorwaarden Nascholing:

 • Minimaal 1 praktijk dag per 35 uur
 • Maximaal 1 Code 95 cursus herhaling in de cyclus van 5 jaar
 • Maximaal 3 E-learningscursussen

Deze 5 daagse cursus bestaat uit 5 verschillende onderdelen. De 4 theoretische onderdelen zijn universeel en de praktijk dag kan naar wens worden ingevuld. Er kan gekozen worden uit 4 verschillende praktijkdagen. Op alle cursusdagen wordt een lunch voor je verzorgd.

PRAKTIJKDAG, MET KEUZE UIT:

 • HNR (Het Nieuwe Rijden)
 • Schade Preventief – BBS (Behavior Based Safety)
 • Manoeuvreren

THEORETISCHE DAGEN, MET KEUZE UIT:

 • Digitale Tachograaf

 • Communicatieve Vaardigheden

 • Criminaliteitspreventie

 • Actualisering Kennis Vakbekwaamheid Chauffeur

 • Verkeerseducatie

 • Sociale Veiligheid en Omgaan met Agressie

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Vraag hier uw code 95 nascholing aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!