Code 95 nascholing bij Rijschool Weverstede

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan

Code 95 nascholing bij Rijschool Weverstede

Met de Code 95 vakbekwaamheid, toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het chauffeursvak!

Vraag een cursus aan

Code (95) nascholing

VOOR WIE IS CODE 95?

Code 95 ofwel de code op het rijbewijs waarmee een chauffeur aantoont dat hij of zijn vakbekwaam is. Deze code is een verplichte Europese richtlijn voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor C1(E), C(E) of D(E) noodzakelijk is. De geldigheidsduur van code 95 is 5 jaar.

BASISKWALIFICATIE CODE 95

Is het C(E)/D(E)-rijbewijs na 9 september 2009 gehaald en staat er nog geen code 95 op het rijbewijs? Dan is het van belang eerst een basiskwalificatie te halen om als beroepschauffeur werkzaam te zijn. Hiervoor is het van belang dat de volgende onderdelen nog behaald worden:

• Theorie – Module 2 en Module 3

• Praktijk – Praktische Toets en Toets besloten Terrein

NASCHOLING

Wanneer de basiskwalificatie in het bezit is, zal een chauffeur te maken krijgen met de verplichte nascholingsuren. Elke 5 jaar zal er 35 uur scholing gevolgd moeten worden.

Voorwaarden Nascholing:

 • Minimaal 1 praktijk dag per 35 uur
 • Maximaal 1 Code 95 cursus herhaling in de cyclus van 5 jaar
 • Maximaal 3 E-learningscursussen

Deze 5 daagse cursus bestaat uit 5 verschillende onderdelen. De 4 theoretische onderdelen zijn universeel en de praktijk dag kan naar wens worden ingevuld. Er kan gekozen worden uit 4 verschillende praktijkdagen. Op alle cursusdagen wordt een lunch voor je verzorgd.

PRAKTIJKDAG, MET KEUZE UIT:

 • HNR (Het Nieuwe Rijden)
 • Schade Preventief – BBS (Behavior Based Safety)
 • Manoeuvreren

THEORETISCHE DAGEN, MET KEUZE UIT:

 • Digitale Tachograaf

 • Communicatieve Vaardigheden

 • Criminaliteitspreventie

 • Actualisering Kennis Vakbekwaamheid Chauffeur

 • Verkeerseducatie

 • Sociale Veiligheid en Omgaan met Agressie

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Vraag hier uw code 95 nascholing aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃