Rijden met faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Maak nu de stap om uw faalangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles

Rijden met faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Maak nu de stap om uw faalangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Faalangst-begeleiding

Regelmatig blijkt er in de praktijk dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, paardentrailer, boottrailer of bepaalde aanhangers wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. Voor het BE rijbewijs dient u een apart examen af te leggen.

Soorten faalangst

Faalangst bestaat in vele verschillende vormen. Faalangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan faalangst genetisch zijn. Sebastiaan is getraind in het herkennen van de soorten faalangst en weet precies hoe ze hiermee moeten omgaan. We kijken naar de bron van de faalangst en zullen samen met jouw proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je zenuwen tijdens je examen of het rijden zoveel mogelijk zijn verminderd.

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens uw lessen of zelfs op uw examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van u dat u in één keer alles goed doet. Tijdens uw opleiding wordt hier ook met regelmaat op gewezen, zelfs uw instructeur maakt wel eens een foutje.
Het is onmogelijk om uw zenuwen helemaal bij het examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat u niet meer normaal kan functioneren. Sebastiaan zal u zoveel mogelijk begeleiden bij uw faalangst, zodat u uw examen zo goed mogelijk kan doorlopen.

Speciaal CBR-faalangst-examen

Het CBR kent een speciaal examen voor faalangst. Dit examen is niet gemakkelijker, maar u krijgt wel de kans om tijdens uw examen uw zenuwen weer in orde te krijgen. Het examen duurt 80 minuten i.p.v. 60 minuten zodat u meer tijd heeft om te kunnen laten zien wat u werkelijk kunt. Ook de examinator is speciaal opgeleid voor het faalangstexamen

Normale lesprijzen

Rijschool Weverstede biedt de faalangst-begeleiding aan tegen de normale lesprijzen, zodat u zich daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. Ook kan u bij faalangst gewoon kiezen tussen pakketten en losse lessen. Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de standaard-opleiding of faalangst-begeleiding. Indien we samen besluiten dat een faalangst-examen de beste keuze voor u is moet u wel rekening houden met een extra toeslag van het CBR bovenop het normale examengeld. Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust. We staan u graag te woord.

Wilt u weten of u ook faalangst heeft? Doe de faalangst-test.

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!