Auto rijden met faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Maak nu de stap om uw faalangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Schrijf je direct in

Rijden met faalangst

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Maak nu de stap om uw faalangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Schrijf je direct in
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Faalangst-begeleiding

Regelmatig blijkt er in de praktijk dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, paardentrailer, boottrailer of bepaalde aanhangers wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. Voor het BE rijbewijs dient u een apart examen af te leggen.

Soorten faalangst

Faalangst bestaat in vele verschillende vormen. Faalangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan faalangst genetisch zijn. Sebastiaan is getraind in het herkennen van de soorten faalangst en weet precies hoe ze hiermee moeten omgaan. We kijken naar de bron van de faalangst en zullen samen met jouw proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je zenuwen tijdens je examen of het rijden zoveel mogelijk zijn verminderd.

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens uw lessen of zelfs op uw examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van u dat u in één keer alles goed doet. Tijdens uw opleiding wordt hier ook met regelmaat op gewezen, zelfs uw instructeur maakt wel eens een foutje.
Het is onmogelijk om uw zenuwen helemaal bij het examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat u niet meer normaal kan functioneren. Sebastiaan zal u zoveel mogelijk begeleiden bij uw faalangst, zodat u uw examen zo goed mogelijk kan doorlopen.

Speciaal CBR-faalangst-examen

Het CBR kent een speciaal examen voor faalangst. Dit examen is niet gemakkelijker, maar u krijgt wel de kans om tijdens uw examen uw zenuwen weer in orde te krijgen. Het examen duurt 80 minuten i.p.v. 60 minuten zodat u meer tijd heeft om te kunnen laten zien wat u werkelijk kunt. Ook de examinator is speciaal opgeleid voor het faalangstexamen

Normale lesprijzen

Rijschool Weverstede biedt de faalangst-begeleiding aan tegen de normale lesprijzen, zodat u zich daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. Ook kan u bij faalangst gewoon kiezen tussen pakketten en losse lessen. Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de standaard-opleiding of faalangst-begeleiding. Indien we samen besluiten dat een faalangst-examen de beste keuze voor u is moet u wel rekening houden met een extra toeslag van het CBR bovenop het normale examengeld. Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust. We staan u graag te woord.

Wilt u weten of u ook faalangst heeft? Doe de faalangst-test.

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃