Rijden met rijangst

Als autorijden niet meer vanzelfsprekend is. Maak nu de stap om uw rijangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles

Rijden met rijangst

Als autorijden niet meer vanzelfsprekend is. Maak nu de stap om uw rijangst te overwinnen!

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Wat is rijangst (Amaxofobie)

Mensen met rijangst zijn bang om auto te rijden of om bijrijder te zijn.
Ze zitten met een zeer gespannen
of angstig gevoel achter het stuur, of vermijden autorijden helemaal. Naar schatting hebben een half tot één miljoen Nederlanders wel een rijbewijs, maar maken hier geen gebruik van. Vrouwen hebben vaker last van rijangst dan mannen.

Wanneer u last heeft van rijangst, kan er sprake zijn van een specifieke fobie. Rijangst kan ook samengaan met een paniekstoornis en/of met agorafobie (de angst om een vertrouwde en veilige omgeving te verlaten). Ook wordt rijangst in verband gebracht met post traumatische stress.

Rijangst kan zich uiten in specifieke situaties, zoals op de snelweg, filerijden, rijden door tunnels, of rijden langs het water. In deze gevallen rijdt u vaak nog wel auto, maar vermijdt u de situatie waar u bang voor bent. Rijangst kan zich ook algemeen voordoen: de angst is dan niet gebonden aan een specifieke situatie. Mensen die hier last van hebben, rijden vaak helemaal geen auto meer.

Soorten rijangst

Rijangst bestaat in vele verschillende vormen, zoals rijangst door druk van buiten af, of misschien heeft u wel iets meegemaakt waardoor u steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan rijangst genetisch zijn. Onze instructeurs zijn getraind in het herkennen van alle soorten rijangst en weet precies hoe hij hiermee om moet gaan. Hij kijkt naar de bron van uw rijangst en zal samen met u proberen om u te laten vertrouwen in uw eigen rijden. Zo gaat u zich op uw gemak voelen in het verkeer.

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens uw lessen of zelfs op uw examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van u dat u in één keer alles goed doet. Tijdens uw opleiding wordt hier ook met regelmaat op gewezen, zelfs uw instructeur maakt wel eens een foutje.
Het is onmogelijk om uw zenuwen helemaal bij het examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat u niet meer normaal kan functioneren. Sebastiaan zal u zoveel mogelijk begeleiden bij uw rijangst, zodat u veilig en vol zelfvertrouwen de weg op kan.

Lesprijzen rijangst

Rijschool Weverstede biedt de rijangst-begeleiding aan tegen een lesprijs van €85,50 voor de schakelauto en €90,- voor een auto met automaat. De lesduur is hierbij 90 minuten. Ook houden de instructeurs een intake en nagesprek, zo krijgt u de begeleiding die het best bij u past. Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust. We staan u graag te woord. Wilt u weten of u ook rijangst hebt? Doe de rijangst-test.

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Boek een proefles!
Bekijk onze tarieven

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!