Aanhanger rijbewijs

Al mogelijk met een 1 daagse opleiding.

Bekijk onze tarieven
Schrijf je direct in

Aanhanger rijbewijs

Al mogelijk met een 1 daagse opleiding.

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Aanhanger rijbewijs (E achter B)

Regelmatig blijkt er in de praktijk dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, paardentrailer, boottrailer of bepaalde aanhangers wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben. Voor het BE rijbewijs dient u een apart examen af te leggen.

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

Het is voor veel mensen onbekend bij welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. Als u hier ook over twijfelt, kunt u onderstaande vragen beantwoorden. U weet dan meteen of het B rijbewijs volstaat of dat u toch in het bezit dient te zijn van een BE rijbewijs.

Heb ik een gezondsheidsverklaring nodig?

Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u het snelst via Mijn CBR. Vul deze verklaring in alvorens u aan de dagopleiding begint.

Aanmelden E achter B

U kunt contact met ons opnemen om voor het plannen van een dagcursus op 030-8895233 of 06-41981725.

Ook kunt u een Try a Trailer boeken als u nog nooit met een aanhanger hebt gereden, tijdens deze intake adviseren wij hoe veel uren u ongeveer nodig zult hebben en kunnen we gelijk een examen boeken bij het CBR voor u. We kopen ook dagelijks examens in dus we hebben veel mogelijk heden om u zo snel mogelijk te helpen met u aanhanger rijbewijs. Heeft u nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden?

Bel nu +31 6 419 817 25
Mail ons info@rijschool-weverstede.nl

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃