2ToDrive rijbewijs vanaf 17

Begin al met rijlessen vanaf 16,5 jaar bij Rijschool Weverstede.

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles

2ToDrive rijbewijs vanaf 17

Begin al met rijlessen vanaf 16,5 jaar bij Rijschool Weverstede.

Bekijk onze tarieven
Boek een proefles
Bel ons nu +31 30 889 52 33
Mail ons op info@rijschool-weverstede.nl

Rijlessen vanaf 16,5 jaar oud

Sinds 1 november 2011 kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar starten met autolessen. Vanaf 16 jaar kunnen zij hun theorie halen en vanaf 17 jaar mogen zij praktijkexamen doen. Wanneer ze zijn geslaagd kunnen zij tot hun 18e jaar onder begeleiding van een ervaren bestuurder autorijden, het zogenoemde ‘2todrive’.

Begeleider

Tot dat je 18 jaar wordt, heb je een begeleider nodig om auto te mogen rijden. Om hier gebruik van te maken heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je begeleiders melden zich eerst aan en zodra dit is gebeurd kun je de begeleiderspas aanvragen. Op de pas staan de namen van je begeleiders. Deze pas zorgt ervoor dat je vanaf 17 jaar samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag. Je kunt minimaal 1 en maximaal 5 coaches opgeven. Je moet altijd je begeleiderspas én rijbewijs bij je hebben voordat je de weg op gaat.

Voorwaarden begeleider

Wanneer u uzelf aan wilt melden als begeleider dan zijn hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden zijn onder andere:
– U moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs B;
– U moet minimaal 27 jaar oud zijn;

Kijk voor alle voorwaarden op 2todrive.nl

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over 2todrive en lespakketten? Klik dan op één van de onderstaande knoppen.

Bel nu +31 6 419 817 25
Mail ons info@rijschool-weverstede.nl

Begin nu met lessen!

Beginnen met rijlessen? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Interesse in een ander voertuig? Bekijk alle mogelijkheden met een druk op de knop!

Boek een proefles!
Bekijk onze tarieven

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃