Rijschool Weverstede in Utrecht: ook voor code 95

Rijschool Weverstede in Utrecht is het ideale adres om uw vrachtwagenrijbewijs te halen. Daar hoort ook code 95 bij.

Wat is dat, code 95? Dat is een toevoeging op het vrachtwagenrijbewijs waaruit blijkt dat u vakbekwaam bent. Code 95 is verplicht voor beroepschauffeurs.

Elke vijf jaar moet code 95 opnieuw gehaald worden. Dat betekent minimaal 35 uur nascholing met praktijk en theorie. Rijschool Weverstede heeft uitgebreide ervaring met het halen én behouden van code 95 op uw rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus). Er zijn enkele vrijstellingen, als u bijvoorbeeld alleen op het eigen erf rijdt, maar die zijn zeer beperkt.

Vraag een opleiding aan

C + CE Vrachtwagen Chauffeur opleiding halen bij
Rijschool Weverstede BV

Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 7.500 kg. Met een rijbewijs C mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kg achteraan uw vrachtwagen koppelen. De maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Boven dit gewicht heeft u een CE rijbewijs nodig.

Let op! Met een vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer te verrichten. Daarvoor moet u een vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.

Vraag een opleiding aan

Code 95: Europese richtlijn

Code 95 is een Europese richtlijn en geldt voor alle beroepschauffeurs met een paspoort uit de EU of die in de EU werkzaam zijn. De gevolgen kunnen groot zijn als code 95 niet op het rijbewijs staat als dat wel nodig is. De boete bedraagt honderden euro’s, de chauffeur mag niet verder rijden en de verzekering dekt geen schade.

Historie rijschool Weverstede in Utrecht

Sebastiaan van Weerdenburg begon 25 jaar geleden met een rijschool die anno 2023 is uitgegroeid tot een begrip in zowel stad Utrecht als provincie Utrecht. Onze lesauto’s komt u overal tegen in en rond Utrecht en behalve het ‘reguliere’ autorijbewijs kunt u bij rijschool Weverstede ook terecht voor het motor- en vrachtwagenrijbewijs.

Maatwerk voor cursisten Utrecht code 95

Maatwerk is een sleutelwoord bij rijschool Weverstede. Dat doen we door persoonlijke aandacht en doelgerichte begeleiding. Wilt u het rijbewijs snel halen? Rijschool Weverstede kan u daarbij helpen met een spoedcursus. Ook voor mensen met faalangst, autisme, ADHD en ADD staan we klaar met speciale lessen als het gaat om het vrachtwagenrijbewijs en code 95.

Vrachtwagenrijbewijs

Als u beroepschauffeur wilt worden kan rijschool Weverstede u daar dus uitstekend bij helpen. Wij hebben een uitgebreide ervaring als het gaat om het vrachtwagenrijbewijs. Na een anderhalf uur durende rij-test bepalen wij samen hoe u het beste uw vrachtwagenrijbewijs kunt halen. Wij doorlopen alle fases: van de keuring tot theorie tot uiteraard praktijklessen. Voeg daarbij onze code 95-cursussen en u bent klaar om als beroepschauffeur aan het werk te gaan in heel Europa.

Wilt u meer weten over het vrachtwagenrijbewijs en code 95? Neem dan contact met ons op.

Vraag hier uw C + CE Vrachtwagen chauffeuropleiding aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!