Vrachtwagenrijbewijs Utrecht

Of het nu een auto-, motor- of vrachtwagenrijbewijs is: rijschool Weverstede in Utrecht is het ideale opleidingsinstituut om uw papiertje te halen.

Sebastiaan van Weerdenburg begon 25 jaar geleden met een rijschool die anno 2023 is uitgegroeid tot een begrip in zowel stad Utrecht als provincie Utrecht. Professionele rij-instructeurs staan garant voor een goed en veilig traject naar mensen die beroepschauffeur willen worden.

Vraag een opleiding aan

C + CE Vrachtwagen Chauffeur opleiding halen bij
Rijschool Weverstede BV

Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 7.500 kg. Met een rijbewijs C mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kg achteraan uw vrachtwagen koppelen. De maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Boven dit gewicht heeft u een CE rijbewijs nodig.

Let op! Met een vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer te verrichten. Daarvoor moet u een vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.

Vraag een opleiding aan

Haal uw vrachtwagenrijbewijs in Utrecht bij rijschool Weverstede!

Maatwerk is een sleutelwoord bij rijschool Weverstede. Dat doen we door persoonlijke aandacht en doelgerichte begeleiding. Wilt u het vrachtwagenrijbewijs halen? Rijschool Weverstede in Utrecht is uiterst deskundig op dat gebied.

Vrachtwagenrijbewijs

Als u een vrachtwagen wilt besturen is rijschool Weverstede het beste adres om u daarin te begeleiden. Wij hebben een uitgebreide ervaring als het gaat om het toewerken naar het vrachtwagenrijbewijs. Voor zwaardere vrachtwagens moet u het C-rijbewijs halen in combinatie met code 95. Dat is een Europese richtlijn waarin u aantoont vakbekwaam te zijn. Code 95 moet elke vijf jaar vernieuwd worden. Ook daarvoor kunt u terecht bij rijschool Weverstede

Droom en realiteit

Een vrachtwagen besturen is niet zomaar iets en vergt een gedegen opleiding met diverse trajecten. De droom is vaak een vrij leven op de snelwegen in Nederland of Europa. Rijschool Weverstede helpt u maar wat graag bij die droom, maar verliest de realiteit niet uit het oog. Er komt heel wat bij kijken voordat u met de vlam in de pijp op weg mag. Dat begint met een medische verklaring waarbij een gecertificeerde keuringsarts uw gezondheid beoordeelt.

Start met rijtest

De eerste kennismaking met de praktijk is een anderhalf uur durende rijtest waarin we diverse zaken beoordelen zoals omgang met het voertuig, verkeersinzicht, verkeerskennis, behendigheid in het vooruit/achteruit rijden en het parkeren. Daarna gaan we met u bespreken hoe uw traject naar het behalen van het vrachtwagenrijbewijs eruit zal zien.

Theorie vrachtwagenrijbewijs Utrecht

Naast de praktijk is er natuurlijk de theorie. Voordat u examen kunt doen zijn er diverse meetmomenten waarin uw kennis van de theorie wordt getoetst. Dat is afhankelijk van uw doel en of u beroepschauffeur wilt worden.

Rijschool Weverstede in Utrecht is de ideale partner om u bij te staan op weg naar uw vrachtwagenrijbewijs. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie

Vraag hier uw Vrachtwagen chauffeuropleiding aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Joëlle Van den berg
Joëlle Van den berg
2024-04-05
Enorm fijne rijschool lieve en de gezelligste rijinstructeurs en veel geleerd. En nu mijn rijbewijs in the pocket dus zeker weten een grote aanrader deze rijschool!!
Demy De Coo
Demy De Coo
2024-03-28
Super gezellige rijschool leer je tenminste goed overleggen alles met je komen afspraken ook na goed bereikbaar!
Mege Tura
Mege Tura
2024-03-14
Ik heb bij de Rijschool Weverstede mijn aanvraag ingediend voor het halen van mijn aanhangerrijbewijs. Gisteren heb ik geslaagd! Ronald was supervriendelijk en de beste leraar ooit. Hij leerde me elk belangrijk punt met zorg en geduld. Daarom slaagde ik met gemak voor mijn examen. Ze hebben me ook echt geholpen met de tijd van de cursus, omdat ik de licentie nodig had voor mijn werk. Als het mogelijk is, zullen zij u volledig helpen. Ik ga zeker ook mijn vrachtwagen- en busrijbewijs van hen halen!!
Annejuul Jans
Annejuul Jans
2024-03-07
Na zes jaar niet te hebben gereden ivm rijangst toch ervoor gekozen een opfriscursus rijlessen te volgen en het nog een kans te geven. Spannend! Ik koos voor Weverstede omdat zij gespecialiseerd zijn in o.a. rijangst. Heel fijn en kundig begeleid door Sebastiaan en zijn collega’s. Na slechts vijf rijlessen heb ik het vertrouwen en plezier weer terug! Heel erg bedankt!
Car City
Car City
2024-02-28
Net geslaagd mede dankzij deze rijschool, fijne instructeurs die je goed op je gemak stellen tijdens de lessen. & ook financieel denken ze mee in oplossingen. Dus aanrader? Jazeker.
MitchvandeU
MitchvandeU
2024-02-27
Heb bij deze rijschool mijn a rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de manier van lesgeven altijd met veel geduld en plezier. Dus zeker een aanrader👍🏻
Gijs
Gijs
2024-02-26
Goede rijschool, fijne rijlessen gehad van Jamal. Ik heb vorige week in één keer mijn praktijkexamen gehaald. Een echte aanrader dus!
Kalifa Ridwan
Kalifa Ridwan
2024-02-22
Hele fijne ervaring met rijschool Weverstede. In korte tijd mijn motorrijbewijs gehaald, met dank aan hun professionele instructeur die je alles haarfijn uitlegt. Een aanrader!
Sharon Eksteen
Sharon Eksteen
2023-11-01
Hele fijne rijschool met super instructeurs. Na een moeilijke weg, eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Enorm blij dat het mede dankzij de fijne rijschool is gelukt 😃