Vrachtwagenrijbewijs Utrecht

Of het nu een auto-, motor- of vrachtwagenrijbewijs is: rijschool Weverstede in Utrecht is het ideale opleidingsinstituut om uw papiertje te halen.

Sebastiaan van Weerdenburg begon 25 jaar geleden met een rijschool die anno 2023 is uitgegroeid tot een begrip in zowel stad Utrecht als provincie Utrecht. Professionele rij-instructeurs staan garant voor een goed en veilig traject naar mensen die beroepschauffeur willen worden.

Vraag een opleiding aan

C + CE Vrachtwagen Chauffeur opleiding halen bij
Rijschool Weverstede BV

Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 7.500 kg. Met een rijbewijs C mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kg achteraan uw vrachtwagen koppelen. De maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Boven dit gewicht heeft u een CE rijbewijs nodig.

Let op! Met een vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer te verrichten. Daarvoor moet u een vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.

Vraag een opleiding aan

Haal uw vrachtwagenrijbewijs in Utrecht bij rijschool Weverstede!

Maatwerk is een sleutelwoord bij rijschool Weverstede. Dat doen we door persoonlijke aandacht en doelgerichte begeleiding. Wilt u het vrachtwagenrijbewijs halen? Rijschool Weverstede in Utrecht is uiterst deskundig op dat gebied.

Vrachtwagenrijbewijs

Als u een vrachtwagen wilt besturen is rijschool Weverstede het beste adres om u daarin te begeleiden. Wij hebben een uitgebreide ervaring als het gaat om het toewerken naar het vrachtwagenrijbewijs. Voor zwaardere vrachtwagens moet u het C-rijbewijs halen in combinatie met code 95. Dat is een Europese richtlijn waarin u aantoont vakbekwaam te zijn. Code 95 moet elke vijf jaar vernieuwd worden. Ook daarvoor kunt u terecht bij rijschool Weverstede

Droom en realiteit

Een vrachtwagen besturen is niet zomaar iets en vergt een gedegen opleiding met diverse trajecten. De droom is vaak een vrij leven op de snelwegen in Nederland of Europa. Rijschool Weverstede helpt u maar wat graag bij die droom, maar verliest de realiteit niet uit het oog. Er komt heel wat bij kijken voordat u met de vlam in de pijp op weg mag. Dat begint met een medische verklaring waarbij een gecertificeerde keuringsarts uw gezondheid beoordeelt.

Start met rijtest

De eerste kennismaking met de praktijk is een anderhalf uur durende rijtest waarin we diverse zaken beoordelen zoals omgang met het voertuig, verkeersinzicht, verkeerskennis, behendigheid in het vooruit/achteruit rijden en het parkeren. Daarna gaan we met u bespreken hoe uw traject naar het behalen van het vrachtwagenrijbewijs eruit zal zien.

Theorie vrachtwagenrijbewijs Utrecht

Naast de praktijk is er natuurlijk de theorie. Voordat u examen kunt doen zijn er diverse meetmomenten waarin uw kennis van de theorie wordt getoetst. Dat is afhankelijk van uw doel en of u beroepschauffeur wilt worden.

Rijschool Weverstede in Utrecht is de ideale partner om u bij te staan op weg naar uw vrachtwagenrijbewijs. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie

Vraag hier uw Vrachtwagen chauffeuropleiding aan

Wat zeggen onze kandidaten?

Marle Gemmeke
Marle Gemmeke
2022-08-10
Ik ben bij Rijschool Weverstede terechtgekomen na een minder prettige ervaring bij een eerdere rijschool. Ik had er veel moeite mee om het vertrouwen te vinden in mijzelf. Uiteindelijk heeft vooral Fouad mij heel goed en prettig begeleid naar mijn rij-examen en ben ik geslaagd! Hij was altijd vrolijk en positief en hij kon er ook heel goed mee omgaan als ik mijn eigen vertrouwen weer eens kwijt was. Ook wil ik Sebastiaan bedanken voor het geregel rondom het verzetten van mijn examen toen dat voor mij toch even beter uitkwam. Ga zo door met het goede werk :-)
Jaimy Hart
Jaimy Hart
2022-07-04
Hele goeie rijschool, hartelijk bedankt jocelyn!! Top instructeur erg blij dat ik het door haar in 1 keer gehaald heb ik raad ook iedereen aan om bij deze rijschool te komen is echt top.
Marleen Koot
Marleen Koot
2022-06-30
Dankjewel jocelyn (en weverstede) voor de leuke, gezellige en vooral leerzame rijlessen. Ik heb hele fijne begeleiding gehad, heel fijn dat er naar mijn leerpunten werd gekeken maar ook naar me sterke kanten.
Kylie Van Der Weert
Kylie Van Der Weert
2022-06-09
Vandaag eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Met heel veel dank aan de instructeurs bij Weverstede. Begonnen bij damian, en op een gegeven moment na het eindelijk behalen van de theorie bij Jocelyn mogen rijden. Naast dat onze lessen altijd gezellig waren, en dat we altijd konden lachen en grapjes konden maken, moesten we wel gefocust blijven. Als ik vragen had kon ik ze altijd stellen, en was ik nog onzeker over een bepaald punt konden we dit altijd nog een keer beoefenen. Over het algemeen heb ik een hele fijne ervaring aan onze lessen overgehouden. Ik ga het missen! Heel erg bedankt Jocelyn!
Daan Verweij
Daan Verweij
2022-06-08
Afgelopen zaterdag heb ik in een keer mijn BE-rijbewijs gehaald. Dit is mij gelukt door de fantastische dagcursus die Weverstede aanbiedt. De instructeurs zijn erg geduldig en weten precies wat ze doen. Een hele dikke aanrader en bedankt!
Ymke Oerlemans
Ymke Oerlemans
2022-06-03
Ik zou rijschool Weverstede aan iedereen aanraden. Afgelopen woensdag heb ik in 1x mijn e achter b examen gehaald. Dankzij het geduld, de aanwijzingen, de humor van Sebastiaan en het vertrouwen dat hij mij gaf, is het gewoon gelukt! En dat je echt een prestatie, aangezien ik best onzeker was.
Sander Spriel
Sander Spriel
2022-06-01
In 1x geslaagd! Heel fijne lessen gehad samen met rij instructeur Jocelyn. Alles ook goed geregeld. Aanrader!
Heleen Knottnerus
Heleen Knottnerus
2022-05-31
Vandaag in één keer m'n rijbewijs gehaald dankzij de fantastische lessen van Ron en Sebas. Een hele fijne rijschool met aandacht voor persoonlijke benadering. Zou iedereen rijschool Weverstede aanbevelen. Een verademing na een eerdere vervelende ervaring bij een andere rijschool. Wil je kundige lessen en een aardige, eerlijke en duidelijke instructeur? Dan ben je bij Weverstede aan het goede adres!
Megan Proper
Megan Proper
2022-05-17
E achter B in 1 keer gehaald, duidelijke instructies en ontspannen sfeer!
Stephan Westphal
Stephan Westphal
2022-05-13
Met behulp van de goede instructies van Sebastiaan in 1 dag E achter B gehaald! Super!